Öppet brev till Kerstin Ekman

Hej Kerstin!

Jag har läst din text: ”Det finns en guldreserv av humanism i Sverige som publicerades i DN 20150906”. Din text fick mig ännu mer motiverad att kämpa för allas lika värde. Din text fick mig att öppna ögonen mer för vad som verkligen händer och hur vissa beter sig i vårt samhälle.

Mitt favoritcitat i din text var: ”hädanefter kommer vi höras”. Jag tänker på alla som kämpar fast vi inte mörker det, de som kämpar i tystnad. Alla som inte vågar säga vad de tycker. Hädanefter kommer vi att höras r ett så starkt uttryck att en ska stå upp för vad en tycker, att det som händer nu inte är okej. Vi måste hjälpa varandra istället för att stänga våra gränser och blunda för vad som händer. Det har kommit till en punkt där vi inte längre kan tiga och inte säga vad vi tycker. Vi måste bry oss om varandra för att kunna bygga ett tryggt samhälle där alla är lika mycket värda. Samhället blir bättre, säkrare och tillitsfullt och alla får en bättre chans till ett bra liv om vi bryr oss om varandra. Till exempel kan jag som person hjälpa andra genom att stå upp för mina med människor som är förtryckta och göra min röst hörd i samhället. Jag tycker inte vi ska tillåta förtryck och se var och en utifrån deras behov. Vara aktiv i samhället för att göra saker bättre.

Du nämnde även medmänsklighet i din text. Medmänsklighet för mig är att se världens/samhället orättvisor och försöka göra något åt det. Att även se människors behov i omgivningen och stötta personen. Det kan även hjälpa en vän om tar det ned det till mikronivå. Att inte fördöma människor. Medmänsklighet tycker jag även är att se allas lika värde. Människors lika värde för mig innebär att alla självklart är värda lika oavsett sexuell läggning, kön/icke kön, religion eller etnicitet som personen har. Alla har samma rättigheter och skyldigheter. Alla är människor och ska behandlas lika. Alla måste hjälpa varandra för att kunna klara av flyktingkatastrofen vi har idag.

Jag hoppas din text öppnade fler ögon. Tack för att du är en medmänniska, tack för att du tog din tid för att skriva denna text och tack för att du valde att inte tiga utan stå upp för utsatta personer!

Mvh
PiaLotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *